Posts Tagged ‘happysad’

h1

6…5…4…3…2…1…

31 sierpnia 2015

„Już za parę dni, za dni parę…” spotykamy się podczas Open Arts Festival!

Gramy przeciw wszelkiej przemocy, także tej słownej. Prosimy o szacunek dla wykonawców, obsługi, ochrony, która będzie czuwać nad Waszym bezpieczeństwem, a także dla każdej osoby, która przyjdzie posłuchać artystów.

Zapraszamy już od 15.45 na polanę przy Amfiteatrze w Wejherowie.
Zagrają:

The Secret Hayko,

Bruno Światłocień,

Revan,

Czarne Kwiaty,

Moove,

HAPPYSAD
Czy jesteście gotowi??

Reklamy
h1

Gość specjalny czyli…

15 czerwca 2015

Miło nam poinformować, że tegorocznym gościem specjalnym będzie zespół happysad.

happysad jest zespołem rockowym, założonym w 2001 roku w Skarżysku-Kamiennej. Od lat jest jednym z najpopularniejszych zespołów, które sprzedają bilety na swoje koncerty. Zespół ma na koncie ponad 800 koncertów w całym kraju, 5 złotych płyt i jedną platynową oraz rekordy frekwencji w kilkunastu popularnych klubach w Polsce.
W lipcu 2004 nakładem S.P. Records ukazał się debiutancki album zespołu „Wszystko jedno”. Singlowy utwór promujący tę płytę „Zanim pójdę” spędził 33 tygodnie na Liście Przebojów Trójki. W kwietniu 2007
magazyn Teraz Rock umieścił płytę „Wszystko jedno” wśród 50 najważniejszych albumów w historii polskiego rocka.
W październiku 2005 ukazał się drugi album zatytułowany „Podróże z i pod prąd”.
W połowie roku 2006 w zespole nastąpiła zmiana perkusisty – Maćka Sosnowskiego zastąpił Jarosław Dubiński.
1 września 2007 podczas III edycji organizowanego przez zespół happysad festiwalu SKARfest miała miejsce premiera trzeciego krążka zespołu – „Nieprzygoda”. W połowie września album zyskał status
najlepiej sprzedającej się płyty w Polsce (OLIS). Album ma status złotej płyty.
Koncertowe wydawnictwo DVD happysad „Na żywo w STUDIO” zyskało status złotej płyty już w dniu premiery, 24 listopada 2008. W maju 2009 r. DVD uzyskało status platynowej płyty.
19 października 2009 miała miejsce premiera czwartego premierowego krążka pod tytułem „Mów mi dobrze”. Obecnie album ma status złotej płyty.
W październiku 2011 ukazało się jubileuszowe wydawnictwo „Zadyszka”, podusmowujące dziesięć lat działalności zespołu, składające się z dwóch płyt. Na pierwszym krążku 13 zaprzyjaźnionych zespołów gra utwory happysad, a drugi to DVD z koncertem zespołu z Jarocina z udziałem urodzinowych gości.
Kolejne wydawnictwo nosi nazwę „Ciepło/Zimno” i znajduje się na nim 12. piosenek plus ukryty utwór ,,Stare miasto”. Autorem okładki płyty jest rysownik Dawid Ryski. Premiera płyty miała miejsce 5 września 2012 r. I już w pierwszym tygodniu zawitała na pierwsze miejsce OLIS – listy najlepiej sprzedających się płyt w Polsce. Album ma status złotej płyty.

HAPPYSAD
4 grudnia 2013 roku ukazało się kolejne wydawnictwo DVD I 2CD dokumentujące występ zespołu na Przystanku Woodstock w 2012 i – jako zdobywca Złotego Bączka – w 2013 roku.
W lutym 2014 roku zespół rozpoczął współpracę z producentem Marcinem Borsem, we współpracy z którym nagrał album “Jakby nie było jutra”, który w październiku 2014 r. zadebiutował na 1 miejscu OLIS, spotkał się z bardzo dobrymi recenzjami i szybko zyskał status złotej płyty.
Skład zespołu:
Kuba Kawalec – vocal, gitara
Łukasz Cegliński – Pan Latawiec – gitara, vocal
Artur Telka – bas
Jarek Dubiński – Dubin – perkusja
gościnnie na koncertach:
Daniel Pomorski – trąbka, klawisze
Dyskografia:
„Wszystko jedno” – 2004 r. (SP Records)
„Podróże z i pod prąd” – 2005 r. (SP Records)
„Nostress/Łydka” – 2006 r. – singiel (SP Records)
„Nieprzygoda” – 2007 r. (SP Records)
„Na żywo w Studio” – 2008 r. – 2DVD (Mystic Production)
„Na żywo w Studio” – 2009 r. – 2CD (Mystic Production)
„Mów mi dobrze” – 2009 r. (Mystic Production)
„Zadyszka” – 2011 r. – CD/DVD (Mystic Production)
„Ciepło/Zimno” – 2012 r. (Mystic Production)
„Przystanek Woodstock 2013” – 2013 r. (Złoty Melon)
„Jakby nie było jutra” – 2014 r. (Mystic Production)

Happysad1 fot_Greg Klukowski Happysad2 fot_Greg Klukowski Happysad pion fot_Greg Klukowski Happysad portrety fot_Greg Klukowski