Posts Tagged ‘rock’

h1

Kto jeszcze zagra na OARF-ie?

10 lipca 2018

Jest wiele słów na literę „f” ale tylko jedno określa rzecz niebezpieczną, a zarazem niezbędną do funkcjonowania wielu organizmów. I nie są to frytki ;-).  Czy już wiecie o jakim zespole myślimy?

1 września zagrają na OARF-ie swój ostatni koncert w te wakacje, a zarazem pierwszy w nowym roku szkolnym.

Ladies and gentlemen, przywitajcie zespół Fosfor

Reklamy
h1

COMA na OARF-ie!

15 czerwca 2018

Koniec roku szkolnego zbliża się wielkimi krokami, a my przybywamy do Was z radosną nowiną. Na Open Arts Festival zagra zespół COMA. Spotykamy się 1 września 2018r. na polanie przy wejherowskim amfiteatrze. Zapiszcie sobie tę datę w kalendarzu. Wkrótce przedstawimy kolejne zespoły.

COMA_IMG_1015_fot.Marta

h1

Gość specjalny czyli…

15 czerwca 2015

Miło nam poinformować, że tegorocznym gościem specjalnym będzie zespół happysad.

happysad jest zespołem rockowym, założonym w 2001 roku w Skarżysku-Kamiennej. Od lat jest jednym z najpopularniejszych zespołów, które sprzedają bilety na swoje koncerty. Zespół ma na koncie ponad 800 koncertów w całym kraju, 5 złotych płyt i jedną platynową oraz rekordy frekwencji w kilkunastu popularnych klubach w Polsce.
W lipcu 2004 nakładem S.P. Records ukazał się debiutancki album zespołu „Wszystko jedno”. Singlowy utwór promujący tę płytę „Zanim pójdę” spędził 33 tygodnie na Liście Przebojów Trójki. W kwietniu 2007
magazyn Teraz Rock umieścił płytę „Wszystko jedno” wśród 50 najważniejszych albumów w historii polskiego rocka.
W październiku 2005 ukazał się drugi album zatytułowany „Podróże z i pod prąd”.
W połowie roku 2006 w zespole nastąpiła zmiana perkusisty – Maćka Sosnowskiego zastąpił Jarosław Dubiński.
1 września 2007 podczas III edycji organizowanego przez zespół happysad festiwalu SKARfest miała miejsce premiera trzeciego krążka zespołu – „Nieprzygoda”. W połowie września album zyskał status
najlepiej sprzedającej się płyty w Polsce (OLIS). Album ma status złotej płyty.
Koncertowe wydawnictwo DVD happysad „Na żywo w STUDIO” zyskało status złotej płyty już w dniu premiery, 24 listopada 2008. W maju 2009 r. DVD uzyskało status platynowej płyty.
19 października 2009 miała miejsce premiera czwartego premierowego krążka pod tytułem „Mów mi dobrze”. Obecnie album ma status złotej płyty.
W październiku 2011 ukazało się jubileuszowe wydawnictwo „Zadyszka”, podusmowujące dziesięć lat działalności zespołu, składające się z dwóch płyt. Na pierwszym krążku 13 zaprzyjaźnionych zespołów gra utwory happysad, a drugi to DVD z koncertem zespołu z Jarocina z udziałem urodzinowych gości.
Kolejne wydawnictwo nosi nazwę „Ciepło/Zimno” i znajduje się na nim 12. piosenek plus ukryty utwór ,,Stare miasto”. Autorem okładki płyty jest rysownik Dawid Ryski. Premiera płyty miała miejsce 5 września 2012 r. I już w pierwszym tygodniu zawitała na pierwsze miejsce OLIS – listy najlepiej sprzedających się płyt w Polsce. Album ma status złotej płyty.

HAPPYSAD
4 grudnia 2013 roku ukazało się kolejne wydawnictwo DVD I 2CD dokumentujące występ zespołu na Przystanku Woodstock w 2012 i – jako zdobywca Złotego Bączka – w 2013 roku.
W lutym 2014 roku zespół rozpoczął współpracę z producentem Marcinem Borsem, we współpracy z którym nagrał album “Jakby nie było jutra”, który w październiku 2014 r. zadebiutował na 1 miejscu OLIS, spotkał się z bardzo dobrymi recenzjami i szybko zyskał status złotej płyty.
Skład zespołu:
Kuba Kawalec – vocal, gitara
Łukasz Cegliński – Pan Latawiec – gitara, vocal
Artur Telka – bas
Jarek Dubiński – Dubin – perkusja
gościnnie na koncertach:
Daniel Pomorski – trąbka, klawisze
Dyskografia:
„Wszystko jedno” – 2004 r. (SP Records)
„Podróże z i pod prąd” – 2005 r. (SP Records)
„Nostress/Łydka” – 2006 r. – singiel (SP Records)
„Nieprzygoda” – 2007 r. (SP Records)
„Na żywo w Studio” – 2008 r. – 2DVD (Mystic Production)
„Na żywo w Studio” – 2009 r. – 2CD (Mystic Production)
„Mów mi dobrze” – 2009 r. (Mystic Production)
„Zadyszka” – 2011 r. – CD/DVD (Mystic Production)
„Ciepło/Zimno” – 2012 r. (Mystic Production)
„Przystanek Woodstock 2013” – 2013 r. (Złoty Melon)
„Jakby nie było jutra” – 2014 r. (Mystic Production)

Happysad1 fot_Greg Klukowski Happysad2 fot_Greg Klukowski Happysad pion fot_Greg Klukowski Happysad portrety fot_Greg Klukowski

h1

Niespodzianka!

11 sierpnia 2014

No i niespodzianka. Jeszcze sami nie wiedzą, że zagrają na tegorocznym OARFie.

Panowie! Odbieramy telefony 😉

Zatem odpalamy : Fosfor

h1

Kapele Oarf cz.1

11 sierpnia 2014

Dziś pierwsza odsłona naszej listy kapel.

Poznajcie zespół ELTIMASE, będzie ciężko i głośno.

facebook.com/eltimase

h1

Oficjalna koszulka Open Air Rock Festival 2012

30 sierpnia 2012

Przedstawiamy Wam tegoroczną koszulkę festiwalową.

Będzie można ją zdobyć na imprezie.

h1

Gość specjalny: HUNTER!!!

19 Maj 2010

Z przyjemnością informujemy, że mocnym akcentem kończącym

7 Open Air Rock Festival będzie koncert zespołu

HUNTER.

Zapraszamy do zapoznania się z twórczością grupy na:

http://www.hunter.art.pl/